Eén ding is wel duidelijk: jullie willen een huis kopen in Portugal. Niet zomaar een huis maar jullie droomhuis! Het maakt geen verschil of dit een vakantiehuis betreft of een huis voor permanente bewoning. Jullie zoeken het internet af en zijn misschien zelfs wel al diverse malen in Portugal geweest om huizen te bezichtigen. Echter elke keer valt dit tegen. Er loopt een (snel)weg dichtbij of de buren wonen bijna bij je in. Nog vaker gebeurt het dat de werkelijkheid tegenvalt ten opzichte van de foto’s. Vervolgens keer je weer terug naar huis zonder zicht op jouw droomhuis in Portugal. Portugalore kan jullie hierin ondersteunen.

Droomhuis in Portugal vakantiehuis kopen

Je droomhuis gevonden en dan?             

Jij zoekt zelf op internet naar jullie droomhuis. Op het moment dat je denkt “dit kan weleens ons droomhuis gaan worden” schakel je Portugalore in. Misschien heb je wel een lijstje van meerdere huizen. Jij geeft ons de gegevens van het huis door en de dingen die voor jullie belangrijk zijn. Denk hierbij aan de ligging, staat van onderhoud, indeling van het huis. Is het huis geschikt voor jullie wensen en doel. Jullie communiceren zelf met de verkopende partij, makelaar en/of eigenaar van het huis. In overleg met Portugalore wordt er een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Portugalore wordt op dat moment ‘jouw ogen in Portugal’.

De bezichtiging en verder?

Tijdens de bezichtiging stellen we jouw vragen aan de verkopende partij maar ook extra vragen. Vragen die opkomen naar aanleiding van de bezichtiging. We maken heel veel foto’s en video’s. Niet alleen van het huis zelf, van de binnen- en buitenkant maar ook van de omgeving en de tuin. In de video’s geef ik direct een eerste indruk, waarbij soms mijn enthousiasme maar soms ook de teleurstelling over een huis zullen doorklinken. Na de bezichtiging krijgen jullie alle foto’s en video’s opgestuurd alsmede een kort geschreven verslag.

Voordat wij voor jou op pad gaan hebben we veelvuldig contact per email en/of telefonisch zodat ik jullie wensen goed in kaart kan brengen. Het werkgebied van Portugalore is Centraal- Portugal, in een straal van ca 75 kilometer rondom Arganil. Hierbuiten in overleg.

Blijft na onze bezichtiging(en) jullie huis nog steeds een potentiële kandidaat voor het droomhuis dan is het moment gekomen om zelf weer naar Portugal te komen. Wil je tijdens je bezoek nog meer huizen bezichtigen dan kunnen wij je contact brengen met diverse makelaars.

Hoe nu verder?

Heb je eenmaal het geschikte huis gevonden dan brengen wij je graag in contact met een advocaat en/of makelaar voor de aankoop van het huis. In Portugal verloopt de aankoop van een huis veelal via de advocaat. Wij kunnen jullie desgewenst bij staan bij administratieve zaken zoals het verkrijgen van een NIF nummer en een bankrekening.

Heb jij jouw droomhuis gezien op internet en wil je ons inschakelen? Laat het ons weten