Ondersteuning en advies

Ondersteuning een breed begrip en dat is precies wat Portugalore jouw biedt. Begeleiden en adviseren bij het starten van een Alojamento Local in Portugal. Jouw ogen zijn bij het vinden van jouw droomhuis in Centraal-Portugal. Adviseren bij zaken over emigratie en wonen in Portugal. Op deze pagina zal je een overzicht vinden waar je aan moet denken als je gaat emigreren naar Portugal. Handige en nuttige tips en adressen voor ondersteuning en advies.

Alojamento Local in Portugal

Advies & begeleiding & websites 1Je hebt al een prachtig huis in Portugal welke je wilt gaan omtoveren in een alojamento local.  Wellicht ga je speciaal op zoek naar een huis in Portugal om hier een Alojamento Local te starten. Echter je bent de taal niet machtig en je weet niet welke wegen te bewandelen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en toch wil je jouw droom uit laten komen.

Ik kan je hierbij ondersteunen, adviseren en begeleiden. Zoveel of zo weinig als jij wilt. Misschien heb je zelf al veel voorbereid maar moeten alleen de puntjes nog even op de beroemde i gezet worden. Echter het kan ook zijn dat je door de vele verhalen niet weet waar te beginnen en hoe. Ik kan jou helpen hierin. Werkgebied is geheel Portugal omdat ik doorgaans online en telefonisch werk. Binnen Centraal-Portugal is het tevens mogelijk dat ik met je mee ga naar instanties.

Je kan kiezen voor een basisdocument welke altijd bijgewerkt is met de laatste informatie voordat je deze van mij krijgt. Tevens kan je kiezen voor het basisdocument uitgebreid met advies op maat speciaal toegespitst op jouw situatie. Het basisdocument is te verkrijgen tegen een vast tarief. In dit document vind je een compleet stappenplan voor het aanvragen van je AL licentie tot en met de eerste periode dat je accommodatie open is. Alles waar je mee te maken krijgt op administratief gebied. Lees verder

Jouw virtueel assistente

Daarnaast kan ik ook optreden als jouw virtuele assistente. Wil jij je geheel richten op het uitvoeren van de directe werkzaamheden aangaande je (nieuwe) accommodatie. Wil jij alle tijd en aandacht hebben voor je gasten dan neem ik jou alle administratieve handelingen uit handen. Voorbeelden kunnen zijn:

 • Het bijhouden van je channelmanager
 • Bijhouden van je vermeldingen op boekingssites zoals Booking en Airbnb
 • Onderhouden van contact met de boekhouder en het doen van maandelijkse rapportages
 • Het onderhouden en bijhouden van social media
 • Meldingen bij de SEF van aankomst en vertrek gasten
 • Maandelijkse facturen in boeken bij de Finanças
 • Kwartaalaangifte doen bij de Segurança Social

Website’s voor kleine bedrijven

websites portugaloreHoewel ik websites maak voor alle bedrijfstakken, goede doelen en organisaties heb ik mij gespecialiseerd in het maken van websites voor kleinschalige accommodaties.

Een goede website is belangrijk om gevonden te worden in de zoekmachines. Veelal kunnen mensen hierbij wel wat ondersteuning en hulp gebruiken want je moet voldoen aan veel regeltjes. Zoekmachines en zeker google zijn niet gauw tevreden en ze blijven zeker niet tevreden. Net als je accommodatie moet je je website onderhouden en bijhouden. Ik doe dit graag voor jou zodat jij je kan concentreren op je bedrijf en je klanten/gasten.

Boekingsplugin of channelmanager

Alle websites maak ik met behulp van WordPress. Hierbij maak ik gebruik van de vele mogelijkheden die wordpress biedt in combinatie met aanvullende software, plugins. Verder werk ik met een aantal vaste externe partijen. Voor een channelmanager is dit bijvoorbeeld Beds24. Een channelmanager is de directie-secretaresse van de accommodatie. Niet alleen voorkomt zij dubbele boekingen maar zij verstuurd ook automatische emails, maakt de rekeningen en de boekhoudkundige overzichten. Dit zijn slechts enkele van haar kwaliteiten. Lees verder voor het maken & onderhouden van jouw website. Ik geef je graag meer inzicht en advies in het gebruik van een channelmanager.

Droomhuis in Portugal

Ondersteuning bij vinden droomhuis Portugal

Eén ding is wel duidelijk: jullie willen een huis kopen in Portugal. Het maakt geen verschil of dit een vakantiehuis betreft of een huis voor permanente bewoning. Jullie zoeken het internet af en zijn misschien zelfs wel al diverse malen in Portugal geweest om huizen te bezichtigen. Echter elke keer valt dit tegen. Er loopt een (snel)weg dichtbij of de buren wonen bijna bij je in. Nog vaker gebeurt het dat de werkelijkheid tegenvalt ten opzichte van de foto’s. Vervolgens keer je weer terug naar huis zonder zicht op jouw droomhuis in Portugal. Portugalore kan jullie hierin ondersteunen.

Je droomhuis gevonden en dan

Jij zoekt zelf op internet naar jullie droomhuis. Op het moment dat je denkt “dit kan weleens ons droomhuis gaan worden” schakel je Portugalore in. Misschien heb je wel een lijstje van meerdere huizen. Jij geeft ons de gegevens van het huis door en de dingen die voor jullie belangrijk zijn. Denk hierbij aan de ligging, staat van onderhoud, indeling van het huis. Is het huis geschikt voor jullie wensen en doel. Jullie communiceren zelf met de verkopende partij, makelaar en/of eigenaar van het huis. In overleg met Portugalore wordt er een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Portugalore wordt op dat moment ‘jouw ogen in Portugal’.

De bezichtiging en verder

Tijdens de bezichtiging stellen we jouw vragen aan de verkopende partij maar ook extra vragen. Vragen die opkomen naar aanleiding van de bezichtiging. We maken heel veel foto’s en video’s. Niet alleen van het huis zelf, van de binnen- en buitenkant maar ook van de omgeving en de tuin. In de video’s geef ik direct een eerste indruk, waarbij soms mijn enthousiasme maar soms ook de teleurstelling over een huis zullen doorklinken. Na de bezichtiging krijgen jullie alle foto’s en video’s opgestuurd alsmede een kort geschreven verslag.

Voordat wij voor jou op pad gaan hebben we veelvuldig contact per email en/of telefonisch zodat ik jullie wensen goed in kaart kan brengen. Het werkgebied van Portugalore is Centraal- Portugal, in een straal van ca 75 kilometer rondom Arganil. Hierbuiten in overleg.

Blijft na onze bezichtiging(en) jullie huis nog steeds een potentiële kandidaat voor het droomhuis dan is het moment gekomen om zelf weer naar Portugal te komen. Wil je tijdens je bezoek nog meer huizen bezichtigen dan kunnen wij je contact brengen met diverse makelaars. Tijdens je verblijf in Portugal biedt Bed and Breakfast Casa Traca in Valbona (Arganil) jou 10% korting op een verblijf bij hen. aanvullende informatie.

Tips & advies emigratie naar Portugal

Bij een emigratie komen veel praktische zaken kijken. Denk hierbij aan inschrijven in je nieuwe woonland en uitschrijven uit je vaderland. Waar, wanneer en hoe doe je dat? Vervolgens komen er zaken aan bod als een auto invoeren en ziektekosten(verzekering). Andere dingen om rekening mee te houden zijn de geldigheid van je paspoort en rijbewijs op het moment van emigreren. Al deze zaken zijn aan veel veranderingen onderhevig. Om die reden plaatsen wij hier niet alle benodigde informatie.

Wel hebben wij een Facebook pagina Ons Portugal opgericht waar veel informatie gegeven en gedeeld wordt. Tevens is er een Groep van Ons Portugal waar je je vragen kan stellen aan de andere groepsleden. Ook kan je Portugalore inschakelen om jouw te begeleiden en ondersteunen daar waar nodig. Via facebook geven we ook regelmatig advies in de diverse groepen.

Binnenkort meer documenten

Tevens werken wij hard aan een basisdocument waarin de volgende zaken aan de orde komen:

 • Invoer auto en andere vervoersmiddelen
 • Rijbewijs verlengen
 • Inkomensverklaring Portugal – Nederland
 • Onroerendgoedbelasting
 • Ziektekosten en sociale zekerheden
 • Handige links en websites

Wilt u nu alvast advies over één of meer van deze onderwerpen neemt u dan contact met ons op.