One page website

Er kunnen veel redenen zijn waarom jij kiest voor een one page website. Je wilt online zichtbaar zijn en makkelijk bereikbaar voor je (toekomstige) klanten. Al je bedrijfsinformatie staat makkelijk bereikbaar en overzichtelijk bij elkaar. Op social media heb je net te weinig ruimte en mogelijkheden om jouw informatie inzichtelijk te delen. Met een one pager geef jij jouw klanten en belangstellenden een online visitekaartje. Bovendien groeit jouw bedrijf dan groeit jouw website makkelijk met je mee!

Wat is een one page website?

Heel letterlijk vertaald is het een website die uit slechts één pagina bestaat. Dit is het ook. Al jouw informatie staat allemaal op de eerste pagina. Dit is de pagina of jouw domeinnaam waarop je bezoekers binnenkomen. Alle acties spelen zich dan ook op deze pagina af. Dit betekent dat jouw teksten beknopt en to the point moeten zijn. Enerzijds kan je dit wellicht enigszins beperken anderzijds is een one page website maken juist de manier voor een goede conversie optimalisatie.

One page website WordPress met Avada

Voordelen van een WordPress one page website

Een one pager als website is een ideaal online visitekaartje. Je kan snel en beknopt jouw informatie delen met je doelgroep. Jouw toekomstige klanten kunnen door slechts te scrollen op één pagina direct al jouw aanbod zien en contact met jou opnemen. Aangezien alles zich concentreert op deze ene pagina hoef je niet pagina’s vol teksten aan te leveren en heel veel media bestanden te hebben.

Een one page website WordPress is ideaal voor starters met een kleiner budget die wel alvast online aanwezig willen zijn. Je kan je website dan gebruiken als online visitekaartje om mensen naar te verwijzen en contact met je op te nemen. Je kan je website gebruiken om net even meer informatie te geven dan via andere kanalen en je hebt alles in eigen beheer.

Een dergelijke website is ook geschikt voor bedrijven en zzp’ers die slechts een enkele dienst of product aanbieden. Je hoeft dan niet een hele uitgebreide webshop op te tuigen maar kan alles op deze ene landingspagina kwijt. Duidelijk, overzichtelijk en goed leesbaar voor je klanten. Geen gedoe. Wil je later uitbreiden dan kan dat heel makkelijk en ook zonder gedoe. Dit is de kracht van een website maken in WordPress.

Navigeren

Ook al bestaat jouw website maar uit één pagina dat weten jouw klanten en bezoekers niet als ze binnenkomen op je WordPress website. Ook nu zijn zaken als een menu, buttons en interne linken naar een ander gedeelte van de pagina aanwezig. Ook op een one page website is het belangrijk dat jouw bezoekers direct zien wat jouw website biedt, voor wie deze is, wat ze kunnen krijgen en hoe ze dat moeten doen. Vooral ook waar ze jouw aanbod kunnen krijgen dus ook hier komen er zogeheten call to action buttons.

Call to action

Hoe werkt dat dan met een call to action button op een enkele pagina? Dat is eigenlijk heel simpel de call to action button gaat bijvoorbeeld naar je contactformulier, nog steeds op dezelfde pagina. Soms kiest men er voor om een button direct naar een emailprogramma te laten gaan zodat men een mail kan sturen. Je kan er ook voor kiezen om een inschrijving op jouw nieuwsbrief eraan te koppelen. Natuurlijk kan je meerdere call to action buttons gebruiken met ieder een eigen functie.

Nadelen van een one page website

Hoewel een landingspagina als website redelijk snel gemaakt is en niet veel inhoud hoeft te bevatten is dat ook meteen een nadeel. Juist omdat alle informatie op slechts één pagina staat is deze moeilijker vindbaar te maken in de zoekmachines. SEO richt zich op één belangrijk onderwerp per pagina. Doordat jij op een one page website alle informatie samenvat op deze ene pagina is er minder focus op één specifiek onderwerp.

Werkwijze en de toekomst

Hoewel een one page website minder uitgebreid is moet natuurlijk wel de technische kant net zo goed staan als een uitgebreide website. Ik zal dan ook samen met jou bespreken wat je wilt uitstralen, wat je aanbod is en wie jouw ideale klanten zijn. Vervolgens richt ik de technische kant helemaal in. Zorg dat je website beveiligd en veilig is, dat deze snel zal zijn en voldoet aan de wettelijke eisen voor een website of webshop. Ook meld ik jouw one page website aan bij de diverse Google diensten voor een betere vindbaarheid. Natuurlijk richt ik je website zo in dat deze is voorbereid op de toekomst en altijd kan uitbreiden.

Wat heb ik van jou nodig?

Ondertussen ga jij aan de gang met het schrijven van beknopte teksten, verzamelen van eigen unieke foto’s, een logo en je bepaalt je kleuren en lettertypen. Hiervoor krijg je van mij een uitgebreide vragenlijst want of je nu een uitgebreide website laat maken of een one pager jouw website is jouw online visitekaartje en dat moet goed zijn en helemaal bij jou en jouw bedrijf passen. Je kan ook geheel vrijblijvend alvast deze vragenlijst ik neem dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

One page website laten maken 550,00

 • Geheel in je eigen huisstijl
  • Eigen logo
  • Eigen foto’s en video’s
  • Eigen kleuren en lettertypen
  • Eigen teksten
 • Exclusief hosting en domeinnaam *)

*) Ik kan dit wel in overleg regelen inclusief aanmaken SSL certificaat, installeren WordPress en aanmaken eigen uniek emailadres(sen).

 • Inclusief AVADA thema ter waarde van € 65,00
 • Inclusief plugins voor veiligheid, snelheid en antispam
 • Inclusief technische SEO op basis RankMath
 • 1 jaar gratis RankMath pro voor SEO ter waarde van € 65,00
 • inclusief intake, 2x een doorloop ronde, handleidingen en uitleg bij oplevering

Is een one page website iets voor jou? Neem geheel vrijblijvend contact op. Tijdens een zoom gesprek kunnen we samen bespreken wat jouw wensen zijn en of dit binnen de mogelijkheden van een one pager website past. Een website die rekening houdt met jouw toekomst en makkelijk uit te breiden is met meer pagina’s en blog artikelen.

Ik wil een One page website

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een vrijblijvend zoom gesprek.