Jose van der Zwan Portugalore en Casa Traca - over mij - over portugalore

Een spin in het web

Meer over Portugalore en haar duizendpoot, de spin in het web. Ik ben José, geboren in 1965 en woonachtig sinds 2016 in Portugal, waar ik kleinschalige Bed and Breakfast Centraal Portugal, in Arganil run. Het is was destijds een bewuste keuze om in deze prachtige omgeving te wonen waar nog niet veel massa toerisme is. Natuur en cultuur, landelijk en ook authentiek zijn typerende woorden voor deze regio van Portugal. Ik geniet ervan hier te mogen wonen  en het ontmoeten van de verschillende gasten in de B&B. De B&B is dan ook een heerlijk rustpunt voor vakantiegangers én geeft mij de mogelijkheid om van nog meer dingen te kunnen genieten.

Ik ben namelijk een duizendpoot, een spin in een web. Ik hou van organiseren en regelen. Maar ook van creatief en scheppend bezig zijn. Hieruit ontstond in 2017 Rondreizen Portugal en tegelijk ook Portugalore.

De geboorte van Portugalore

Door de bed and breakfast én door Rondreizen Portugal kwam ik steeds vaker in contact met accommodaties die een betere website wilden. Accommodaties die meer wilde weten over reserverings- en beschikbaarheidskalenders, over channelmanagers. Al bij de start van het maken van mijn eigen website heb ik dit grondig aangepakt. Ik wil graag begrijpen waarom iets werkt zoals het werkt. Niet zomaar een code ergens inplakken maar weten waarom. In de loop der jaren heb ik me hierin dan ook geschoold en leer ik nog elke dag bij. De digitale wereld is een wereld die altijd in beweging is. Het is een wereld die mij altijd al heeft geboeid.

Voor Portugal

Voor mijn komst naar Portugal heb ik jarenlang gewerkt als assistent accountant bij een groot accountantskantoor. Daarna heb ik nog 10 jaar bij Koninklijke Visio gewerkt als adviesmedewerker en ICT consultant. Bij die banen maar ook in mijn vrijwilligerswerk bij een speel-o-theek en in de landelijke vereniging van Speel-o-theken werd mijn interesse in computers en de digitale wereld al gewekt en gevoed.

Als er op dit vlak iets te leren en te doen viel stond ik vooraan. Zo werd ik letterlijk een spin in het web. Een digitale duizendpoot op het web. Hard werken en veel leren verder kan ik met trots zeggen dat ik een mooi en goed product aflever. Een product waar ik achter kan staan.

Een duizendpoot……….

Ook omdat ik veel leuk vind en graag bezig ben, ook voor anderen. Mijn kennis en ervaring wil en kan delen. Zo vormde zich langzaam maar zeker steeds meer de pijlers van Portugalore. Webdesign en optimalisatie, begeleiding en advies Alojamento Local en hulp bij emigreren naar Portugal. Volgens mij ben ik nu op een iets gevorderde leeftijd een geluksvogel. Ik mag wonen in een heerlijk land waar ik eigen baas ben. Waar ik mijn eigen tijd mag indelen en verdelen over mijn werkzaamheden. Waar ik mag genieten van de prachtige omgeving en het heerlijke weer.

Ook daar waar ik mensen mag ontmoeten vanuit allerlei windstreken. De afwisseling in de werkzaamheden, de variatie, zorgen er voor mij voor dat ik altijd enthousiast kan zijn over mijn werk. Dit straalt natuurlijk af op dat wat ik onderneem en maak. Het is fijn dat ik hiermee in mijn levensonderhoud kan voorzien maar de voldoening is vele malen fijner!

Ik ben dan ook heel enthousiast over Portugalore. Hier komen heel veel dingen samen: mijn organisatie vermogen, mijn creativiteit en mijn hulpvaardigheid. Mensen kunnen helpen en begeleiden daar waar het nodig en gewenst is. Mensen zijn nieuwsgierig naar de naam over Portugalore. Portugalore betekent letterlijk zoveel als “Meer over Portugal”. Een breed begrip en je kan er alle kanten mee uit. In 2017 heb ik deze domeinnaam overgenomen en ben ik met een schone lei begonnen met mijn bedrijf: Portugalore!

Meer lezen over mijn emigratieverhaal: mijn verhaal aan de emigratiecoach | Of ga hier direct naar alle diensten.

Opleidingen

Ik ben niet echt van de scholing en opleidingen. Dat had ik als kind al en dat is nooit veranderd. Ik ben een echt praktijkmens. Ik kan wel uren bezig zijn met dingen uitpluizen, oplossingen zoeken op het internet en mijzelf op die manier scholen.

De Google digitale marketing online opleiding is daar ook een goed voorbeeld van. Je leert door te doen, te bekijken en toe te passen. Precies zoals ik ook mijn werk het liefste doe. Voortdurend blijven leren, op de hoogte blijven van ontwikkelingen en dit toepassen in de praktijk voor mijn klanten.

Google-certificaat