Een spin in het web

Over Portugalore en haar 1000pootMeer over Portugalore en haar duizendpoot, de spin in het web. Ik ben José, geboren in 1965 en woonachtig sinds 2016 in Portugal. Samen met mijn echtgenoot heb ik een kleinschalige Bed and Breakfast in Arganil. We hebben bewust gekozen om in deze prachtige omgeving te wonen waar nog niet veel massa toerisme is. Natuur en cultuur, landelijk en ook authentiek zijn typerende woorden voor onze woonomgeving. Wij genieten van het hier mogen wonen  en het ontmoeten van de verschillende gasten in de B&B. De B&B is dan ook een heerlijk rustpunt voor vakantiegangers én geeft mij de mogelijkheid om van nog meer dingen te kunnen genieten.

Ik ben namelijk een duizendpoot, een spin in een web. Ik hou van organiseren en regelen. Maar ook van creatief en scheppend bezig zijn. Hieruit ontstond in 2017 Rondreizen Portugal. Hier geef ik adviezen voor rondreizen door Portugal. Reizen geheel naar de wensen en mogelijkheden van de reizigers samengesteld.

De geboorte van Portugalore

Door de bed and breakfast én door Rondreizen Portugal kwam ik steeds vaker in contact met accommodaties die een betere website wilden. Accommodaties die meer wilde weten over reserverings- en beschikbaarheidskalenders, over channelmanagers. Al bij de start van het maken van mijn eigen website heb ik dit grondig aangepakt. Ik wil graag begrijpen waarom iets werkt zoals het werkt. Niet zomaar een code ergens inplakken maar weten waarom. In de loop der jaren heb ik me hierin dan ook geschoold en leer ik nog elke dag bij. De digitale wereld is een wereld die altijd in beweging is.

Nog voordat mijn website voor Rondreizen Portugal geboren was kwamen er vragen van collega’s binnen. Één collega wilde een geheel nieuwe website inclusief channelmanager voor zijn nieuw te openen glamping. De andere collega wilde zijn bestaande website in een nieuw jasje gestoken hebben. Tevens wilde hij ook beter zichtbaar zijn in de zoekmachines. Zo werd ik letterlijk een spin in het web. Een digitale duizendpoot op het web. Hard werken en veel leren verder kan ik met trots zeggen dat ik een mooi en goed product aflever. Een product waar ik achter kan staan.

Van spin tot duizendpoot over Portugalore

Ook omdat ik veel leuk vind en graag bezig ben, ook voor anderen. Mijn kennis en ervaring wil en kan delen. Zo vormde zich langzaam maar zeker steeds meer de pijlers van Portugalore. Webdesign en optimalisatie, advies en begeleiding Alojamento Local en hulp bij emigratie naar Portugal. Dit naast de Bed and Breakfast en Rondreizen Portugal zorgt voor veel variatie en afwisseling. Volgens mij ben ik nu op een iets gevorderde leeftijd een geluksvogel. Ik mag wonen in een heerlijk land waar ik eigen baas ben. Waar ik mijn eigen tijd mag indelen en verdelen over mijn werkzaamheden. Waar ik mag genieten van de prachtige omgeving en het heerlijke weer.

Ook daar waar ik mensen mag ontmoeten vanuit allerlei windstreken. De afwisseling in de werkzaamheden, de variatie, zorgen er voor mij voor dat ik altijd enthousiast kan zijn over mijn werk. Dit straalt natuurlijk af op dat wat ik onderneem en maak. Het is fijn dat ik hiermee onze boterham kan verdienen maar de voldoening is vele malen fijner!

Ik ben dan ook heel enthousiast over Portugalore. Hier komen heel veel dingen samen. Mensen zijn nieuwsgierig naar de naam over Portugalore. Portugalore betekent letterlijk zoveel als “Meer over Portugal”. Een breed begrip en je kan er alle kanten mee uit. In 2017 heb ik deze domeinnaam van iemand overgenomen. Er stond van alles een beetje op de website én alleen uit de regio de Beira. Ik heb alles leeggemaakt op de domeinnaam, WordPress geïnstalleerd en ben gaan bouwen. Over Portugalore was daarmee geboren en gemaakt tot Portugalore.

Meer lezen over mijn emigratieverhaal: mijn verhaal aan de emigratiecoach | Of ga hier direct naar alle diensten.