Workshop emigreren van Nederland naar Portugal

Datum workshop: 21 februari 2022 & 7 maart 2022 van 19.00 – 22.00 uur PT tijd. Locatie: Online. Kosten € 75

Workshop emigreren naar Portugal

In samenwerking met Liesbeth Gritter organiseert Portugalore een workshop emigreren naar Portugal gericht op de praktische kanten. Liesbeth heeft een kleinschalige Alojamento Local vlakbij Tomar en staat op het punt om zelf te gaan verhuizen naar Portugal. Ik zelf woon alweer enkele jaren in Portugal en heb op basis van mijn eigen ervaringen en vergaarde kennis al veel anderen hierin mogen begeleiden.

Heb jij ook plannen om (binnenkort) te verhuizen naar Portugal? Dan is deze workshop emigreren naar Portugal voor jou!

Voor wie is deze workshop emigreren naar Portugal?

Als je gaat emigreren naar Portugal krijg je te maken met veel praktische zaken. Het begint al met het vinden van jouw droomhuis. Als je dat hebt gevonden moet je om dit te kunnen kopen of huren een NIF nummer en bankrekening hebben.

Als je dan eenmaal de stap zet om te gaan verhuizen van Nederland naar Portugal krijg je te maken met uitschrijven uit Nederland en inschrijven in Portugal. In welke volgorde doe je wat en wanneer. Je hebt vast wel al termen gehoord als het AOW gat en de Portugese staatsziekenzorg. Moet je je AOW nu wel of niet bijverzekeren, een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten en je Nederlandse rijbewijs inleveren?

Natuurlijk gaan we het ook hebben over de fiscale aspecten zoals aangiften doen in zowel Portugal als Nederland. Wanneer ben je buitenlands kwalificerend belastingplichtige en hoe zit dat dan fiscaal. Wellicht wil je niet alleen hier komen wonen maar ook een bedrijf beginnen.

In deze workshop zullen alle praktische aspecten aan bod komen. Echter om de inhoud zoveel mogelijk af te stemmen op jou als deelnemer vragen we je jouw 3 belangrijkste vragen te noteren in het aanmeldformulier. Op deze wijze zal ik niet te lang stil staan bij zaken die voor iedereen wellicht al duidelijk zijn en meer tijd hebben voor jouw vragen!

Voor wie?

Nederlanders die willen emigreren naar Portugal
Alle leeftijden
Iedereen die hier vragen over heeft

Wat gaan we doen?

Het aanvragen van een NIF nummer
Inschrijven als resident
Tips en informatie over ziektekosten
Omzetten rijbewijs & invoeren auto
Heel veel praktische en fiscale tips

Wat krijg je?

Online workshop met video en powerpoint
Handout van de powerpoint na afloop
25% korting op het emigratie pakket
Eerste 15 minuten gratis privé zoom gesprek

Overige informatie

Deze tweedelige workshop emigreren naar Portugal vindt online plaats via zoom op maandag 21 februari 2022 & 7 maart 2022 en duurt circa 2 x2 uur. De workshop emigreren naar Portugal vindt dus plaats in 2 delen. De workshop wordt gegeven in het Nederlands. Tijdens de workshop zal er ook voldoende ruimte zijn voor vragen over de persoonlijke situatie. Om die reden hanteren we een limiet van 25 deelnemers.

De workshop emigreren naar Portugal richt zich uitsluitend op emigreren van Nederland naar Portugal. Hoewel er voor Belgen heel veel overlappingen zijn, zijn er ook enkele afwijkende aspecten. Als je toch wilt deelnemen als je vanuit België gaat emigreren dan ben je van harte welkom maar dien je rekening te houden met deze afwijkende zaken.

Na het eerste deel kan je via de mail jouw vragen stellen. Vragen over jouw persoonlijke situatie of andere relevante zaken. In het tweede deel zullen deze vragen beantwoord worden.

workshop emigreren naar Portugal

De kosten van de workshop bedragen € 75,00. Hiervoor krijg je na de cursus ook het lesmateriaal toegestuurd, zodat je het thuis altijd kan nakijken. Tevens krijg je als deelnemer van de workshop 25% korting op het emigratiepakket met persoonlijke emigratiehandleiding en -planning . Als deelnemer van de workshop emigreren naar Portugal krijg je bovendien de eerste 15 minuten gratis van een persoonlijk adviesgesprek.

Deelname geschiedt op basis van volgorde van aanmelding bij meer aanmeldingen wordt je op een reservelijst geplaatst. Je krijgt hiervan bericht. De aanmelding is pas definitief na betaling.

Aanmelden kan tot en met 7 februari 2022


Workshop emigratie Portugal

Aanmeldformulier voor Workshop emigreren van Nederland naar Portugal
  • Aanmeldformulier workshop Emigratie van Nederland naar Portugal

  • MM slash DD slash JJJJ
  • Meld hier de leeftijd van alle mee-verhuizende gezinsleden.
  • Stel hieronder in enkele zinnen je meest belangrijke vragen welke je beantwoord wilt zien in de workshop. Stel hier algemene vragen en geen vragen die specifiek op uw eigen situatie betrekking hebben.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je kan je vragen naar aanleiding van de eerste workshop stellen tussen 21 februari 2022 21.30 uur en 1 maart 2022 23.00 uur. Indien je deel hebt genomen aan de workshop emigreren naar Portugal het eerste deel kom hier dan terug om dit formulier in te vullen zodat we rekening kunnen houden met jouw vragen in het tweede gedeelte van deze workshop.