Workshop Alojamento Local administratie en aangiften.

Deze workshop is reeds geweest. Nieuwe datum in 2024 binnenkort bekent. Handouts en werkboeken zijn hieronder te bestellen

De workshop Alojamento Local administratie en aangiften is geschikt voor iedereen met een geldige AL licentie én behandelt de diverse administratieve handelingen die je moet verrichten bij de Finanças, SIBA (SEF) en eventueel de Segurança Social.

Wil jij dit ook (grotendeels) zelf kunnen doen en zelf de touwtjes in handen nemen én bovendien kosten besparen? Dan is deze workshop voor jou! Na afloop zijn de handouts en video’s beschikbaar. Ook aan te schaffen als je workshop niet gevolgd hebt.

Workshop Alojamento Local aangiften

Voor wie is deze workshop Alojamento Local?

Heb jij een kleinschalige accommodatie, met AL licentie, met een eenvoudige boekhouding? Of ben je voornemens hiermee te gaan beginnen? Dan is deze workshop voor jou!

Tijdens de workshop Alojamento Local leer je hoe je zelf de facturen kan verwerken bij de Finanças. Hoe je buitenlandse gasten aanmeldt bij de SEF en wanneer en wie je nu eigenlijk moet aanmelden. Ook leer je tijdens deze workshop Alojamento Local wanneer je IVA moet gaan berekenen over je verhuurprijzen en hoe je dit het beste kan regelen. Hoe vaak moet je IVA aangiften doen en hoe kom je eigenlijk aan een IVA nummer.

Ook gaan we het in deze workshop Alojamento Local hebben over de Segurança Social. Moet je nu wel of geen aangiften doen en wanneer ben je hiervan vrijgesteld? Tot slot stippen we ook nog de aangifte IRS aan. We gaan geen complete aangifte behandelen omdat dit van veel andere factoren afhankelijk is. Wel behandelen we de IRS in verband met de inkomsten uit Alojamento Local.

Voor wie?

Eigenaren van een Alojamento Local
AL met vereenvoudigde boekhouding
Eigenaren die dit zelf willen doen

Wat gaan we doen?

Verwerken facturen bij Finanças
Aanmelden gasten bij SEF
Kwartaal aangiften IVA
Kwartaal aangiften Segurança Social
Jaaraangiften IRS

Wat krijg je?

Online workshop met video en powerpoint
Handout van de powerpoint na afloop
50% korting op het E-book alojamento local
50% korting op vermelding website Rondreizen Portugal

Overige informatie

De workshop richt zich voornamelijk op diegene die al een Alojamento Local hebben, met officieel AL-nummer. Het gaat dus niet over het opzetten van een Alojamento Local, maar over wat er daarna allemaal bij komt kijken. Zoals het verwerken van facturen bij Finanças, het doen van aangiften bij de Segurança Social, het melden van gasten bij de SEF, aangiften IVA, aangiften IRS.

De workshop vindt online plaats via zoom en duurt circa 3 uur. Voor de meeste mensen geldt momenteel een inleverdatum van 30 juni voor de aangifte IRS. De workshop wordt gegeven in het Nederlands. Tijdens de workshop zal er ook voldoende ruimte zijn voor vragen over de persoonlijke situatie. Om die reden hanteren we een limiet van 10 deelnemers.

De kosten van de workshop bedragen € 50. Hiervoor krijg je na de cursus ook het lesmateriaal toegestuurd, zodat je het thuis altijd kan nakijken. Tevens mag je als deelnemer van de workshop het E-book Alojamento Local met 50% aanschaffen. Tevens kan je ook je accommodatie met 50% korting aanmelden voor een uitgebreide vermelding bij Rondreizen Portugal. Het vakantieplatform voor vakanties naar Portugal waar vakantiegangers rechtstreeks kunnen reserveren bij de accommodatie.

Workshop Alojamento Local aangiften

Deelname geschiedt op basis van volgorde van aanmelding bij meer aanmeldingen wordt je op een reservelijst geplaatst. Je krijgt hiervan bericht. De aanmelding is pas definitief na betaling. Nieuwe data worden hier geplaatst.


Werkboek voor aangiften en administratie

Inmiddels heeft deze webinar succesvol plaatsgevonden. Voor de deelnemers zijn er video opnamen gemaakt van de beide sessies. Heb je dit nu gemist en wil je toch zelf aan de gang met de benodigde aangiften en administratie? Dat kan bestel dan het werkboek én profiteer meteen van diverse combinatie kortingen. Betaling vindt plaats via Paypal. Mocht dit een probleem zijn stuur dan even een email dan regelen we dat anders.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Prijs: 19,50 €
Prijs: 2,95 €
Prijs: 50,00 €
Voor het betalen van deze aankoop word je doorgestuurd naar het Paypal account van Bed & Breakfast Casa Traca & Portugalore, beiden behorend tot bedrijfsnaam Josephina van der Zwan (NIF: PT285718541)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.