Webinars emigreren naar Portugal 2024

Serie webinars emigreren naar Portugal: elke drie weken – 5x een uur emigratie tips

Workshop emigreren naar Portugal 2023

Plannen om (binnenkort) te emigreren naar Portugal of ben je net verhuisd naar Portugal en nog aan het settelen? Dan is deze deze serie webinars emigreren naar Portugal voor jou!

Inhoud webinars:

  • Stappenplan emigratie naar Portugal
  • Gezondheidszorg in Portugal
  • Eigen bedrijf starten
  • Belastingen
  • Kleinschalig vakantieverhuur

Door jouw deelname kan je je ook aanmelden bij de besloten Facebookgroep voor klanten van Portugalore.

Voor wie is deze serie webinars emigreren naar Portugal?

Stappenplan emigreren naar Portugal. Wat doe je wanneer en in welke volgorde. Denk hierbij aan het vinden van jouw permanente woning, jouw droomhuis. Het inschrijven bij de gemeente, het verkrijgen van een belastingnummer en het aanmelden voor de gezondheidszorg.

Gezondheidszorg in Portugal: hoe werkt nu precies de gezondheidszorg in Portugal. Is het echt gratis of zit er een addertje onder het gras. Moet je je ergens aanmelden om hier gebruik van te maken en hoe werkt dat dan? In het tweede webinar worden deze zaken allemaal besproken en beantwoord.

Eigen bedrijf starten: Veel mensen die komen wonen in Portugal en nog niet de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt willen voor zichzelf gaan werken. Wanneer moet je nu een eigen bedrijf starten? Welke vormen zijn er en waar moet je nog meer rekening mee houden? In het webinar van 2 april komt alles aanbod over werken in Portugal.

Belastingen in Portugal: met welke belastingen krijg je te maken als je eenmaal in Portugal woont. We bespreken in dit webinar de meest gangbare belastingen als inkomstenbelasting, onroerendgoedbelasting en wegenbelasting. Wat zijn de Portugese benamingen, wat is de hoogte en hoe kan je ze betalen.

Alojamento Local: relatief veel mensen die emigreren naar Portugal willen iets beginnen voor kleinschalig vakantieverhuur. Onlangs, oktober 2023, is de wetgeving hieromtrent ingrijpend veranderd waardoor het lastig is geworden om nog een Alojamento Local te starten. Tijdens dit webinar bespreken we de belangrijkste wijzigingen, de voorwaarden voor het starten van een ALojamento Local én wat er nog wel mogelijk is.

Voor wie?

Nederlanders die willen emigreren naar Portugal
Alle leeftijden
Iedereen die hier vragen over heeft
Iedereen wil gaan leven in Portugal

Wat gaan we doen?

Stappenplan emigratie
Gezondheidszorg in Portugal
Eigen bedrijf in Portugal
Belastingen
Alojamento Local

Wat krijg je?

5x een gratis webinar per onderwerp
Complete handout voor slechts € 49,50
25% korting op alle E-books en pakketten (alleen via handout)
Lidmaatschap besloten Facebookgroep
Extra bijlage in de handout met nuttige adressen, links en kortingen

Overige informatie

De webinars vinden plaats op de volgende data. Elke keer wordt er één specifiek onderwerp behandelt. Tijdens elke sessie is er voldoende ruimte om vragen te stellen over het onderwerp van het betreffende webinar. Op de volgende data komen de volgende onderwerpen aanbod:

  • Dinsdag 20 februari 2024 – 19.30 uur tot 20.30 uur PT tijd – Algemeen stappenplan emigreren naar Portugal
  • Dinsdag 12 maart 2024 – 19.30 uur tot 20.30 uur PT tijd – Gezondheidszorg in Portugal
  • Dinsdag 2 april 2024 – 19.30 uur tot 20.30 uur PT tijd – Eigen bedrijf in Portugal
  • Dinsdag 23 april 2024 – 19.30 uur tot 20.30 uur PT tijd – Belastingen in Portugal
  • Dinsdag 14 mei 2024 – 19.30 uur tot 20.30 uur PT tijd – Alojamento Local in Portugal

Deelname is gratis. Je kan aan alle webinars deelnemen of slechts één of twee volgen. Er worden geen aparte handouts gegeven van de individuele webinars. Het is wel mogelijk een complete handout mét extra informatie aan te schaffen van de gehele serie. De kosten hiervoor bedragen € 49,50. De webinars worden niet opgenomen.

De serie webinars emigreren naar Portugal richt zich voornamelijk op emigreren van Nederland naar Portugal. Hoewel er voor Belgen heel veel overlappingen zijn, zijn er ook enkele afwijkende aspecten. Als je toch wilt deelnemen als je vanuit België gaat emigreren dan ben je van harte welkom maar dien je rekening te houden met deze afwijkende zaken.

Webinars emigreren naar Portugal

Aanmelden kan tot en met 14 mei 2024

Serie webinars emigreren naar Portugal

Deelname is gratis maar aanmelden is wel verplicht voor deelname. De afzonderlijke webinars gaan alleen door bij voldoende deelnemers, minimaal 6 personen per webinar. Indien een webinar niet voldoende deelnemers heeft laat ik u dat van te voren weten.

Helaas kan je je niet meer aanmelden voor de serie webinars emigreren naar Portugal. Het is wel mogelijk om hieronder nog de handout aan te schaffen.

.