Eén ding is wel duidelijk: jullie willen een huis kopen in Portugal. Niet zomaar een huis maar jullie droomhuis! Project ‘droomhuis gezocht’ gaat van start! Het maakt geen verschil of dit een vakantiehuis betreft of een huis voor permanente bewoning. Jullie zoeken het internet af en zijn misschien zelfs wel al diverse malen in Portugal geweest om huizen te bezichtigen.

Echter elke keer valt dit tegen. Er loopt een (snel)weg dichtbij of de buren wonen bijna bij je in. Nog vaker gebeurt het dat de werkelijkheid tegenvalt ten opzichte van de foto’s. Vervolgens keer je weer terug naar huis zonder zicht op jouw  ideale huis in Portugal. Portugalore kan jullie hierin ondersteunen.

Droomhuis in Portugal vakantiehuis kopen

Je potentiële droomhuis gevonden?             

Jij zoekt zelf op internet naar jullie droomhuis. Op het moment dat je denkt “dit kan weleens ons huis gaan worden” schakel je Portugalore in. Misschien heb je wel een lijstje van meerdere huizen. Jij geeft mij de gegevens van het huis door en de dingen die voor jullie belangrijk zijn. Denk hierbij aan de ligging, staat van onderhoud, indeling van het huis. Is het huis geschikt voor jullie wensen en doel. Jullie communiceren zelf met de verkopende partij, makelaar en/of eigenaar van het huis. In overleg met Portugalore wordt er een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Portugalore wordt op dat moment ‘jouw ogen in Portugal’.

De bezichtiging en verder?

Tijdens de bezichtiging stel ik jouw vragen aan de verkopende partij maar ook extra vragen. Vragen die opkomen naar aanleiding van de bezichtiging. Ik maak heel veel foto’s en video’s. Niet alleen van het huis zelf, van de binnen- en buitenkant maar ook van de omgeving en de tuin. In de video’s geef ik direct een eerste indruk, waarbij soms mijn enthousiasme maar soms ook de teleurstelling over een huis zullen doorklinken. Na de bezichtiging krijgen jullie alle foto’s en video’s opgestuurd alsmede een geschreven verslag.

Nieuw: Indien gewenst kan er een verbouw inspectie van de woning door een ervaren vakman gedaan worden. Dit om toekomstige (noodzakelijke) verbouwingskosten in te schatten.

Voordat ik voor jou op pad ga hebben we veelvuldig contact per email en/of telefonisch zodat ik jullie wensen goed in kaart kan brengen. Het werkgebied van Portugalore is Centraal- Portugal, in een straal van ca 100 kilometer rondom Arganil. Hierbuiten in overleg.

Blijft na de bezichtiging(en) jullie huis nog steeds een potentiële kandidaat voor jullie (vakantie)huis dan is het moment gekomen om zelf weer naar Portugal te komen. Wil je tijdens je bezoek nog meer huizen bezichtigen dan breng ik je graag in contact met een makelaar. Bekijk de regionale makelaars waar ik regelmatig mee samenwerk.

Droomhuis gevonden?

Na een aantal bezichtigingen zal er een top 3 van huizen overblijven. Het is nu tijd om een vliegticket te boeken en naar Portugal af te reizen om zelf de potentiële droomhuizen te komen bezichtigen. Tijdens jullie verblijf in Portugal kunnen jullie met korting verblijven in Bed and Breakfast Casa Traca, mijn eigen B&B in Arganil. Meteen ook heel handig om allerlei praktische zaken door te spreken en eventueel meteen te regelen. Denk aan een NIF nummer aanvragen en een bankrekening openen.

Wil je niet alleen een huis kopen als vakantiehuis in Portugal maar ook emigreren naar Portugal of deze woning ook verhuren voor vakanties? Kies dan voor een uitgebreid emigratiepakket of schaf alvast het E-book Alojamento Local aan. In dit E-book vind je alles wat je moet weten als je een accommodatie wilt verhuren voor kleinschalig vakantieverhuur.

Meer informatie

Lees hier meer over de werkwijze en prijzen

Maak een afspraak

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

Emigratie Portugal

Meer informatie over emigreren naar Portugal