Portugalore emigratie emigreren naar Portugal

Bij een emigratie naar Portugal komt meer kijken dan je denkt. Ook als je verhuist binnen de Europese Unie zijn er talloze zaken die geregeld moeten worden. Wanneer doe je wat. Wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren. Wat zijn de valkuilen. Portugalore helpt Nederlanders in Portugal.

De kracht van Portugalore is de kleinschaligheid, het meedenken met de klanten en de flexibiliteit. Maatwerk en advies over alle dagelijkse zaken en beslommeringen. Advies over en meedenken wat voor jou als emigrant belangrijke of onduidelijke zaken zijn.

Hoe zit het met emigreren naar Portugal fiscaal gezien? Wat moet je regelen als je met pensioen in Portugal gaat?

Emigratie naar Portugal

Portugalore helpt jou om alle zaken op een rijtje te zetten. Samen met jou maken wij een zogenaamde emigratieplanning. Een planning helemaal afgestemd op jouw situatie. Een planning als je gaat emigreren? Ja juist dan is een goede planning op zijn plaats. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij aan inschrijven in Portugal én uitschrijven uit Nederland. Wanneer doe je dat en vooral wat is toegestaan aan welke regels heb je je te houden.

In Nederland zijn we gewend in ieder geval een basis ziektekostenverzekering te hebben maar hoe werkt dat in Portugal. Je wilt misschien wel je auto invoeren en vraagt je af hoe dat in zijn werk gaat. Echter ook zaken als je paspoort en rijbewijs verlengen.

Werkzaamheden Portugalore

Nog voordat je uit Nederland vertrekt begint je emigratie immers al. Bij het adviseren en begeleiden van jouw emigratie gaan we ervan uit dat al wel een plek hebt gevonden om te wonen. Samen met jou maken we een planning van zaken die je nog in Nederland moet of beter kan regelen voordat je je uitschrijft uit Nederland. In de planning nemen we ook op wanneer je je inschrijft in Portugal en wanneer je je uitschrijft uit Nederland. In de emigratieplanning krijg je een stappenplan waarin deze zaken staan opgenomen.

Wat je nodig hebt aan papieren en waar je de diverse zaken moet regelen. Ook staat er informatie in over aanmelden bij de centro de saude om verzekerd te zijn van de basis ziektezorg. Portugalore kan je ook bij staan bij het aanvragen van je EHIC kaart voor ziektekosten in het buitenland. Alsook helpen bij de aanvraag van het Via Verde kastje om op een makkelijke wijze de verschuldigde tol te betalen.

Heb jij nog niet jouw droomplek gevonden dan helpen we hier graag bij. Hoe? Dat vertel ik je graag in wonen in Portugal en een huis kopen in Portugal. Leuke bijkomstigheid: Als jouw zoektocht zich afspeelt in Centraal Portugal – Beiras dan kunnen wij u een korting aanbieden bij B&B Casa Traca in Arganil.

Emigratiepakket voor jouw emigratie naar Portugal

Om jou nog beter te ondersteunen en te kunnen begeleiden is er nu het emigratiepakket! Met dit pakket ben je in staat om heel veel zelf te regelen én krijg je bovendien 1 uur online begeleiding. Ook inbegrepen in dit emigratiepakket is een emigratieplanning op maat afgestemd op jouw persoonlijke situatie en tijdspad.

  • Emigratieplanning inclusief handleidingen inschrijven bij câmara, Centro de Saude en Segurança Social
  • Hulp bij aanvragen NIF nummer & openen bankrekening & andere praktische zaken
  • Handouts en online workshops emigratie & invoeren auto (voertuig) op de verhuisboedel
  • 1 uur online begeleiding bij jouw emigratie naar Portugal & toegang tot besloten Facebook groep

Maatwerk emigratie naar Portugal

Is het emigratiepakket niets voor jou maar wil je wel graag hulp en begeleiding bij jouw emigratie naar Portugal? Dat kan! Portugalore levert ook maatwerk hiervoor kan je een strippenkaart afnemen. Strippenkaarten zijn er al vanaf 5 uur voor € 190,00 exclusief IVA.

Soms verwijs ik door voor de beste expertise

Doet Portugalore alles omtrent jouw emigratie naar Portugal? Nee eenvoudigweg omdat op sommige vlakken zoveel steeds wisselende expertise nodig is dat ik hiervoor samenwerk met anderen. Als het gaat om het invoeren van je auto, aanhanger of motor dan verwijs ik je graag door. Wel geef ik je een praktische handout met de benodigde papieren en dingen waaraan je moet denken.

Ook bij het vinden van een geschikte huur- of koopwoning begeleid en adviseert Portugalore jou in het proces. Echter Portugalore is geen makelaardij en treedt ook nooit als zodanig op. Ik werk samen met een advocaat in Centraal Portugal voor alle benodigde controles op onroerend goed voordat tot aankoop kan worden overgegaan. Ook treedt Portugalore desgewenst op als jouw tussenpersoon bij het vinden van een geschikte woning.

Emigratieplanning

We krijgen regelmatig de vraag of wij hier niet alvast een globale planning kunnen publiceren. Een leidraad die voor elke emigratie naar Portugal geldt. Dit is echter moeilijk. Geen één situatie is hetzelfde. Er spelen zoveel factoren mee. Denk daarbij aan leeftijd, nog werkzaam of niet, wel of geen eigen geld. Ook zaken als de burgerlijke staat, wat zijn de plannen in Portugal en nog veel meer spelen een rol. Toch zijn we voor jou aan het werk gegaan en hebben een algemene emigratieplanning, een checklist voor emigratie gemaakt.

Vraag je gratis E-book met tips voor een emigratie naar Portugal aan: