Wat is website coaching? Jij wilt graag een eigen website. Je hebt hier terecht uitgesproken ideeën over en weet precies wat je wilt. Daarbij wil je het vooral ook zelf doen. Op deze manier wil je ook meer feeling krijgen met je eigen website. Vertrouwen opbouwen om in de toekomst wijzigingen aan te brengen. Bovenal wil jezelf jouw droom creëren en daar hoort een mooie en goede website ook bij. Echter je bent niet voldoende vertrouwd met het maken van een website. Het ontbreekt je aan voldoende vaardigheden en kennis om vanaf niets een mooie en goed vindbare website te realiseren.

persoonlijke begeleiding

Nu komt dan coaching om de hoek kijken. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een-relatie. De gecoachte leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid van de gecoachte. (bron: Wikipedia)

Is website coaching iets voor mij?

Ben jij iemand die graag de regie in eigen hand wil houden? Zelf spelen met kleuren en lettertypen net zolang tot het in overeenstemming is met de sfeer die je voor ogen hebt. Je wilt weten hoe een website is opgebouwd. Daarmee ook meer zekerheid en zelfvertrouwen krijgen om na de coaching zelfstandig aan de slag te kunnen. Vooral wil je niet afhankelijk zijn van je webdesigner. Nu niet maar ook niet in de toekomst. Direct beschikken over alle toegangscodes en licenties juist omdat je alles in eigen beheer hebt. Spreekt dit je aan dan is website coaching wellicht iets voor jou.

Bouwstenen website coaching

Bij website coaching bouw jezelf aan je website en schakel je alleen dan hulp in als het nodig is!

Website coaching alleen voor nieuwe websites?

Nee dit is niet alleen voor nieuwe websites maar ook als jij je website compleet in een nieuw jasje wilt steken. Heb je na jaren genoeg van je website en wil je deze een nieuwe frisse uitstraling geven. Ook dan is dit traject voor jou geschikt. Wil je een nieuw thema installeren en deze helemaal opnieuw inrichten. Een andere indeling van je menu en pagina’s? Ook voor het in een nieuw jasje steken van je website maken we een stappenplan. Hierin komen jouw wensen te staan en wat er nodig is om deze te realiseren. vervolgens kan jij bepalen wat je zelf kan en gaat doen en welke je modules je wilt afnemen bij Portugalore.

Jij en je coach

Hoe gaat dit nu in de praktijk? We starten met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uiteraard jouw wensen ten aanzien van de te realiseren website. Echter ook gaan we het hebben over wat je wel en niet zelf kan en wil doen. In dit gesprek vertel ik je ook meer over het traject en hoe de coaching werkt. Op basis van dit intake gesprek maak ik een stappenplan voor de gehele coaching.

Dit stappenplan is de leidraad, de rode draad, gedurende het gehele coaching traject. Het stappenplan is een document waar je op kan terugvallen. Tevens ook de leidraad hoe te werk te gaan. Je kan kiezen uit 4 pakketten: de basis eventueel aangevuld met een strippenkaart. Je kan altijd strippenkaarten bij kopen.

Naast het stappenplan krijg je ook een aantal handleidingen. Deze handleidingen geven je houvast over het plaatsen van foto’s, het schrijven van teksten en de opbouw van je toekomstige website. Website coaching de nieuwe manier van zelf een website maken voor de zelfstandige ondernemer.

Vraag en antwoord

Is deze manier van mijn nieuwe website maken ook geschikt als ik alle modules kies? Nee, in dat geval kan je beter kiezen voor een starter- of uitgebreide website.

Wat is het verschil tussen coaching en onderhoud en support? Website coaching is alleen voor het maken van een nieuwe website. Alsook voor het compleet veranderen van een bestaande website. Onderhoud en support neem je af voor een bestaande website. Waarbij de website geheel up-to-date blijft en je ondersteuning krijgt bij vragen inzake wijzigingen aan je website.

Is website coaching geschikt bij eenmalig support? Nee dan is coaching niet geschikt maar kan je mij inschakelen voor eenmalige werkzaamheden aan je website. Dit kan via het contactformulier.

Hoe weet ik hoeveel tijd nog over heb op mijn strippenkaart? Via een persoonlijk Trello bord kan je precies zien hoeveel tijd er besteed is van een strippenkaart. Je kan daar ook rechtstreeks aanvullende vragen stellen. Hier staat alles omtrent de coaching overzichtelijk bij elkaar. Alleen jij én ik hebben toegang tot jouw Trello bord.

Kies je website coaching pakket

Hieronder zie je welke coaching pakketten er mogelijk zijn. Afhankelijk van je eigen vaardigheden en tijd kan je kiezen voor één van de pakketten.

Wat houdt het basispakket in?

Ik zet de website technisch helemaal voor je klaar maar zonder content. Je mag zelf je website gaan vullen met teksten en foto’s. Voordat jij begint met vullen is WordPress op je domeinnaam geïnstalleerd en een emailadres aangemaakt horend bij je website. Het thema is geïnstalleerd en daar waar mogelijk ingesteld evenals de benodigde plugins voor veiligheid, snelheid en anti-spam. Ook maak ik de technische SEO voor je in orde zoals de aanmelding bij de google diensten.

Zonder strippenkaart

Je wensen worden door mij geïnventariseerd waarna ik een stappenplan voor je opstel. Ik installeer & stel je thema, SSL en de belangrijkste plugins voor je in. Halverwege kijk ik de ruwe opzet van je website na en geef tips voor het vervolg. Als je klaar bent doorloop ik nogmaals je website voordat deze live gaat. Eventuele technische fouten pas ik aan.

Met 5 uur strippenkaart

Gelijk aan het pakket zonder strippenkaart echter met 5 uur ondersteuning voor onderdelen waar je zelf niet uit komt. Maken menu & footer & sidebar | Optimaliseren van je media bibliotheek | Basis leggen voor je on-page SEO optimalisatie. De technische SEO zoals de snelheid van je website regel ik voor je.

Met 10 uur strippenkaart

Gelijk aan het pakket zonder strippenkaart echter met 10 uur ondersteuning voor onderdelen waar je zelf niet uit komt. Aanvullende items kunnen ook zijn: instellingen voor backup – veiligheid – anti-spam | email adres aanmaken behorend bij je website | WordPress instellingen |

Met 20 uur strippenkaart

Gelijk aan het pakket zonder strippenkaart echter met 20 uur ondersteuning. De strippenkaart is geschikt voor alles zoals genoemd in de vorige pakketten. Website coaching kan ook bestaan uit coaching bij een meertalige website of reserveringskalender toevoegen.

Opmerking: Voor een complete SEO optimalisatie zal ik een aparte offerte maken.

Vraag website coaching aan

  • Vraag hier je website coaching aan. Vul zo duidelijk en volledig mogelijk alles in. Betaling van de websitecoaching vindt plaats middels een factuur welke na aanmelding & kennismakingsgesprek toegestuurd wordt.
  • Vul hier voor de facturatie je BTW of Fiscaalnummer in
    Prijzen zijn exclusief IVA
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je eerst nog meer hierover weten? Wil je weten of website coaching echt wat voor jou is? Neem dan gerust contact op met Portugalore