virtueel assistente werkzaamheden website & webdesigner

Webdesigner of webmaster?

Het is slechts een dunne scheidingslijn tussen webdesigner en een webmaster. Als webdesigner ontwerp, maak en optimaliseer ik websites. Ik ben een technische webdesigner. Dit betekent dat ik naast kennis van design ook kennis heb van de achterliggende techniek. Bij het maken van een website houd ik rekening met zaken als veiligheid, snelheid, anti-spam, conversie, SEO en conversie.

Als webmaster onderhoud ik deze websites of websites die door anderen gemaakt zijn.

Als webmaster neem ik dingen uit handen van mensen waar zij minder graag tijd aan besteden. Tijd die zij willen stoppen in hun core bussiness, hun bedrijf. Een webdesigner ondersteunt bedrijven bij alle noodzakelijke handelingen om een website goed te laten functioneren. Werken aan websites maakt mij blij. Wat maakt jouw blij?

Webdesign & webmaster

Onderstaand een greep uit de werkzaamheden die ik kan verrichten op het gebied van website’s maken, onderhouden en optimaliseren.

Webdesign

Ontwerp & bouwen website
Zoekmachine optimalisatie (SEO)
Conversie optimalisatie
Koppelen aan Google en Social media
Installeren SSL certificaat
Aanmaken van emailadressen
Voldoen aan de wettelijke verplichtingen

  Webmaster

  Onderhoud website
  Plaatsen & wijzigen van teksten en foto’s
  Schrijven van blog artikelen
  Maken van back-up’s
  Restylen bestaande website
  Alles van “Webdesign”

  Wat ik belangrijk vind

  Goede communicatie
  Transparantie
  Persoonlijke benadering
  Goed overleg
  Uitleg en handleidingen over jouw website
  Service en nazorg

  Ondervindt je technische problemen met de website ook dan is het mogelijk mij als webdesigner | webmaster websites in te schakelen. Tot op zekere hoogte kan ik met jou meekijken naar de problemen. Waar deze zich voordoen en waarom deze zich voordoen. Indien mogelijk zal ik de problemen ook verhelpen eventueel in samenwerking met de hostingprovider of andere derde partij. Meer informatie over prijzen en mogelijkheden

  Een professionele website

  Een professionele website is hét digitale visitekaartje van jouw bedrijf. Een goede online zichtbaarheid begint met een goede website. Een website die klanten aantrekt, klanten bindt en klanten aanspoort tot het afnemen van jouw product. Hiervoor ben je bij mij, als webdesigner, dan ook aan het goede adres. Of je nu een bedrijf of non-profit organisatie hebt of een particulier bent.

  Voor het ontwerpen, bouwen, onderhouden en analyseren van websites: ik maak samen met jou met veel plezier jouw website! Ik ben gevestigd in Portugal en werk voor een internationale klantenkring. Alle websites maak ik met behulp van WordPress. Hierbij maak ik gebruik van de vele mogelijkheden die wordpress biedt in combinatie met aanvullende software, plugins.

  Eén van mijn specialisaties is het bouwen van (meertalige) websites voor Nederlanders die net zoals ik een kleinschalige vakantie-accommodatie hebben. Mijn specialisatie is het implementeren van boekingssystemen zoals bijvoorbeeld een channelmanager.

  Onderhoud website

  Na de oplevering van een website gaat deze pas echt ‘leven’. De diverse zoekmachines bezoeken meerdere keren per dag jouw website. Zij willen niet elke keer hetzelfde zien. Thema en plugin bouwers spelen hierop en ook op de vragen uit de markt in door hun producten regelmatig te updaten. Jouw website kan hierbij niet achterblijven.

  Regelmatige updates, het maken van backups, verwijderen van verouderde items en nog veel meer zijn noodzakelijk voor een gezonde website. 

  Wil jij geen omkijken hebben naar jouw website én er wel van verzekerd zijn dat deze goed blijft functioneren sluit dan een onderhoudscontract af. Ik zorg er dan niet alleen voor dat jouw website goed blijft draaien maar check ook de SEO. Geef alle technische beslommeringen aangaande je website uit handen. Zo heb jij alle tijd voor de dingen aan je website die je wel leuk vindt.

  SEO optimalisatie website

  Heb je al een mooie website waar je heel tevreden over bent? Echter blijven de resultaten uit. Krijg je te weinig bezoekers en/of klanten? Wellicht is je website niet (meer) voldoende geoptimaliseerd. Door een uitgebreide SEO en conversie optimalisatie analyse weet je waar de knelpunten zitten. Deze los ik graag voor je op.

  Wat houdt SEO (optimalisatie) in?

  Allereerst vinden er een aantal tests plaats waarbij ik onder andere kijk naar de zoekwoorden, de ranking, het gebruik van meta-omschrijving en alt-omschrijvingen. Ook kijk ik naar de snelheid en algemene vindbaarheid van de website. Een onderdeel is ook het kijken naar de juiste toepassingen volgens de GDPR wet- en regelgeving. De uitslag van deze tests tezamen geven een goed beeld wat er aan de website moet gebeuren.

  Als webdesigner houdt ik direct bij de bouw van de website al rekening met de technische SEO. Het (achteraf) SEO optimaliseren van een website is een tijdrovende klus maar leidt wel tot een betere vindbaarheid op het internet. Gun jouw bedrijf een betere zichtbaarheid en jezelf meer klanten. Aangezien SEO geen eenmalige actie is maar een doorlopend proces zal ik de optimalisatie na enkele weken nogmaals herhalen. Tevens krijg je van mij een uitleg via Zoom zodat je ook zelf dit kan oppakken.

  Conversie optimalisatie

  Het is natuurlijk heel fijn als jouw website goed gevonden wordt nadat de SEO goed is toegepast. Echter uiteindelijk moeten je bezoekers ook klanten worden! Hier help ik je graag bij door het analyseren én goed toepassen van onder andere:

  • De gebruikersvriendelijkheid van je website. Denk aan de structuur en opbouw van de jouw website en het makkelijk kunnen navigeren op de website.
  • Het gebruik van kleuren, contrasten en foto’s
  • De teksten: zijn deze logisch en krachtig geschreven? Is er goed gebruik gemaakt van zoekwoorden en titels?
  • Straalt de website vertrouwen uit en voldoet deze aan de wettelijke verplichtingen.

  .

  Meer dan alleen webdesigner

  Als webmaster is het tevens ook mogelijk dat ik jouw website onderhoud en bijhoud. Dit middels het uitvoeren van updates, het plaatsen van blogs maar ook het optimaliseren voor SEO van jouw eigen geschreven blogs.

  Tevens ook alle andere voorkomende werkzaamheden aangaande jouw website en eventueel ook social media die je graag uit handen wilt geven. Als klant lever je zelf de foto’s en tevens ook de teksten aan. Waar nodig zal ik teksten herschrijven voor een goede vindbaarheid en ook leesbaarheid in de zoekmachines.

  Gun jezelf deze luxe en maak gebruik van mijn diensten als webmaster. Geef jezelf meer tijd om je te focussen op wat jij leuk vindt om te doen. Meer tijd voor jouw bedrijf, je gezin en hobby’s.

  Wat moet je nog meer weten?

  Domeinnaam en hosting

  Je domeinnaam en de hosting van jouw website zijn jouw eigendom. Deze verlopen dan ook niet via mij, je moet deze zelf aanschaffen. Ik werk graag samen met Sitihost en beveel hen dan ook graag aan. Ik begeleid je hierin desgevraagd graag bij. Na aankoop van je hostingpakket en domeinnaam draag ik zorg voor het installeren van WordPress, SSL certificaat en email.

  Teksten en foto’s

  Al het materiaal voor je website, zoals teksten en foto’s, dien jezelf aan te leveren. Hierbij ben jezelf verantwoordelijk voor de inhoud en samenstelling van je teksten. Teksten en foto’s dienen SEO vriendelijk aangeleverd te worden. Hiervoor krijg je van mij een korte ‘handleiding’ en uitleg hoe teksten en foto’s aan te leveren. Desgewenst kan ik dit ook voor je doen als je dit liever uitbesteed.

  Thema’s en meer

  Ik werk niet met één thema of builder. Alles is derhalve mogelijk! Wel zijn er een aantal themabouwers waar ik, als webdesigner graag mee werk. Één daarvan is Cryout Creations. Naast dat hun gratis thema’s al veel functionaliteiten hebben zijn de betaalde versies zeer uitgebreid. De thema’s zijn heel gebruikersvriendelijk en daardoor makkelijk zelf te bewerken.

  Daarnaast werk ik zeer graag met Avada en de bijbehorende Fusion Builder. Hiermee kan een website van niets af aan helemaal opgebouwd worden. Meer maatwerk maar wel uniek. Echter alles is mogelijk. Bij aanvang vraag ik je welke websites jouw aanspreken, wat je wensen zijn en hoe jij graag de uitstraling wilt hebben. Op basis daarvan ga ik op zoek naar het juiste thema voor jouw website!

  Handige tips

  Boeken en naslagwerken

  Bij oplevering van de website krijg je een handleiding hoe de website zelf bij te houden. Het doorvoeren van kleine tekstuele wijzigingen, plaatsen van foto’s. Toevoegen van pagina’s en meer nuttige tips. Echter als je graag wat meer zou willen doen dan is een uitgebreider naslagwerk wellicht handig. Ik heb er enkele voor je op een rijtje gezet zo hoef je niet telkens een webdesigner in te schakelen:

  Meer informatie over wat ik voor jou als webdesigner of webmaster kan betekenen? Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan het contactformulier in.

  banner portugalore webdesign

  Portugalore webdesign