Wat is SEO optimalisatie? Wat zeggen de zoekmachines hierover? De letters SEO staan voor Search Engine Optimization. Vertaald naar het Nederlands is dat dus niet meer of minder dan zoekmachine optimalisatie.

Waarom SEO optimalisatie voor jouw website?

Wat doe jij zelf als je iets wilt zoeken op internet? Juist ja je gaat naar de zoekbalk, in 95% van de gevallen is dat die van google voor Nederlandse & Europese websites. Je tikt hier je zoekopdracht in en kiest vervolgens uit één van de websites die op de eerste pagina naar voren komen. Er zijn vele malen meer website die ook aan jouw zoekopdracht voldoen maar pas veel verder getoond worden.

Heb je zelf een website dan wil je natuurlijk dat ook jouw website zo hoog mogelijk, bij voorkeur op de eerste pagina getoond wordt. Dit kan natuurlijk niet altijd maar wel met je belangrijkste zoekwoorden en termen. Hierin kan jij je onderscheiden. Het gaat hierbij dan om de gratis zoekresultaten, de organische zoekresultaten.

Waar moet SEO optimalisatie aan voldoen?

Er zijn nogal wat zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Grofweg kan je dat onderverdelen in de techniek van je website. De inhoud van je website en hoe belangrijk de zoekmachines jouw website vinden. Voor SEO optimalisatie heb je de eerste twee zaken grotendeels zelf in de hand.

Techniek: Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opbouw van je website. De meeste websites maken gebruik van een thema. De meeste thema’s zijn SEO vriendelijk en houden hier dus al rekening mee. Is je website veilig en voorzien van een SSL certificaat? Denk ook aan de snelheid, gebruik van sitemap en de juiste permalinken. Ook de pagina opbouw is een belangrijk gedeelte, zoals het juiste gebruik van menu indelingen. We noemen dit Technische SEO

Inhoud: de content van je website is de informatie voorziening op je website. Denk hierbij aan teksten, foto’s en video’s. Hoe meer en hoe beter die informatie is afgestemd op jouw doelgroep hoe langer de bezoekers op je website blijven. Wellicht bezoekt men meerdere pagina’s of wil men de inhoud delen met anderen door het plaatsen op social media. Al deze zaken zijn goed voor je SEO. De ideale inhoud maakt derhalve een belangrijk onderdeel uit van de SEO optimalisatie. Hierbij is de juiste pagina opbouw inhoudelijk ook heel belangrijk. Juist gebruik van koppen en paragrafen waarbij goed gebruik gemaakt wordt van de gewenste zoekwoorden en sleutelwoorden. Evenals in de media bestanden. Dit wordt On-page SEO genoemd

Autoriteit: Hier heb je zelf normaal gesproken de minste invloed op. De autoriteit van je website wordt grotendeels bepaald door de zoekmachines, door google. In SEO op zicht is dit een belangrijk aspect. Autoriteit wordt door google grotendeels bepaald hoe vaak en door welke websites er naar jouw website gelinkt wordt. We noemen dit linkbuilding. Dit is een onderdeel van Off-page SEO. Off-page SEO bestaat verder uit het juist inzetten van bijvoorbeeld SEA en social media om jouw website meer autoriteit te geven.

SEO optimalisatie website beter vindbaar in zoekmachines

SEO- en conversie optimalisatie voor jouw website

Heb jij nu zelf een mooie website gemaakt of laten maken. Echter heb je nog nooit gehoord van zoekmachine optimalisatie? Of heb je hiervan wel gehoord en zelfs een plugin hiervoor geïnstalleerd? Blijven echter de aankopen, boekingen en/of reacties uit op je website dan is het tijd om iemand in te schakelen.

Een ander belangrijk punt is de conversie optimalisatie. Conversie is kortweg gezegd acties op je website die leiden tot aankopen of andere acties die je wenst dat door jouw bezoekers gedaan worden. Als je SEO optimalisatie op orde is maar vervolgens de conversie mogelijkheden niet duidelijk zijn of minimaal blijven nog de aankopen en boekingen uit.

Wat kan Portugalore voor jou doen?

  • Een goede plugin installeren én deze geheel instellen waaronder jouw website aanmelden bij google. De website laten indexeren en een sitemap aanmaken. Ik werk bij voorkeur met de nieuwe lichtgewicht plugin van RankMath.
  • De gehele technische optimalisatie verzorgen van jouw website *). Technische optimalisatie
  • De gehele content optimalisatie verzorgen van jouw website *) De On-page optimalisatie
  • Een SEO analyse uitvoeren inclusief een beknopt zoekwoorden onderzoek en ranking onderzoek. Je krijgt hiervan een rapport met aanbevelingen en tips die jezelf kan uitvoeren of door mij kan laten uitvoeren. De Off-page optimalisatie
  • Ter afronding van de technische- en On-page SEO optimalisatie werken we ook samen aan goede conversie mogelijkheden!

*) Voordat ik start met de optimalisatie zal ik enkele tests en analyses doen om te bepalen wat er noodzakelijk is. Let op ik werk uitsluitend met websites gemaakt in WordPress!