Geld verdienen met je website

Er zijn diverse soorten websites, te veel om hier op te noemen. Echter we kunnen allemaal wel wat categorieën bedenken. Zo zijn er de informatieve websites of blog-websites. Geld verdienen met je website is echter voor de meesten wel de belangrijkste reden.

geld verdienen door geld te planten

Hoe kan je geld verdienen?

In basis wil je natuurlijk geld verdienen met je website zoals je website bedoelt is. Het verkopen van je producten of diensten via je website. Gaat dit bij jou goed? Ga dan vooral door op de ingeslagen weg. Niet stilstaan want dat is achteruitgang, wel doorgaan. Jouw website zal waarschijnlijk goed vindbaar zijn. Dit kan komen omdat jezelf veel aan acquisitie doet en je website zoveel mogelijk promoot. Delen op social media is daar een machtige tool voor.

Echter is dit ook voldoende? Je kan natuurlijk, net als op de foto, proberen geld te planten en hopen dat er een geldboom gaat groeien. Waarschijnlijk is dit niet de goede weg. Wat dan wel? Hoe kan je met je website geld verdienen?

Website vindbaar voor google

Verreweg het belangrijkste is dat je website goed vindbaar moet zijn voor de zoekmachines, voor google. Je hebt vast wel gehoord van SEO en zoekwoorden. SEO is een vak apart en SEO specialisten verdienen dan ook een goede boterham om dat te doen waar zij heel goed in zijn. Websites bij voorkeur laten ranken op nummer 1 in de zoekresultaten. Webdesigners werken om die reden vaak samen met SEO specialisten maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Kan je dit als jezelf een website gaat maken dan helemaal niet doen? Ja natuurlijk wel. Er is heel veel te vinden op internet. Veel lezen en veel tutorials kijken op YouTube brengen je al ver. Ik ben geen SEO specialist maar ben wel bedreven in goede SEO geoptimaliseerde content maken. Als ik een website oplever dan rankt deze regelmatig vrij snel op pagina 1 in de zoekresutaten. Dit start al bij de bouw van de website: de opbouw van de pagina’s. Het gebruik van zoekwoorden maar ook het optimaliseren van foto’s zowel visueel als tekstueel. Van te voren geef ik mijn klanten al richtlijnen over de aan te leveren teksten.

Teksten zijn tegenwoordig niet meer zo ‘in’ maar wel belangrijk voor de vindbaarheid en leesbaarheid van een pagina. Soms is het lastig om hier een goede balans in te vinden. Het is dan belangrijk als er minder tekst is dat deze wel optimaal is. De reden dat ik mijn klanten vraag zelf al goede teksten aan te leveren is niet omdat ik deze niet wil herschrijven. Ik vind schrijven juist leuk. De reden is echter dat ik het belangrijk vind dat ook de teksten zoveel mogelijk mijn klanten laten zien. Zij gaan geld verdienen met hun website door het aantrekken van hun klanten. Klanten die bij hun passen.

Geld verdienen affiliate plant een zaadje

Meer mogelijkheden om geld te verdienen

Oké we zijn allemaal wel doordrongen van het feit dat een website nooit klaar is. Er is altijd onderhoud en optimalisatie nodig om de website goed vindbaar te laten zijn. Een goed vindbare en inspirerende website, door teksten en beeldmateriaal, leidt direct naar kopers. Klanten die jouw producten willen kopen alleen omdat ze bij jou zo mooi staan. Gasten die al een vakantiegevoel krijgen door alleen maar naar je website te kijken.

Samenwerkingen aangaan

Een andere manier, een goede en veel beproefde manier is om samenwerkingen aan te gaan. Om op die manier je aanbod te verbreden waardoor je een breder publiek bereikt. Echter deze samenwerkingen hebben nog een bijkomend voordeel. Doordat je dit allebei op je eigen website vermeld met een link daar de ander toe krijg je bonuspunten van google. Mits niet over gedoseerd en enigszins bedrijf gerelateerd. Anderzijds is het natuurlijk heel goed mogelijk dat de website bezoeker van je samenwerkingspartner ook meteen maar even doorklikt naar jouw website. Nu is het aan jou om die ‘toevallige’ bezoekers verder je website in te ‘trekken’. Dáár is die prikkelende en inspirerende inhoud dus weer zo belangrijk voor.

Een goed voorbeeld is Rondreizen Portugal  waar je heel veel accommodaties vermeld ziet staan, allemaal samenwerkingspartners. Daarnaast wordt er momenteel gewerkt aan een gedeelte van de webshop met producten uit Portugal. Niet op commissie basis maar op basis van wederzijdse links.

Affiliates partners zoeken

geld verdienen met affiliate Wat is affiliate en hoe verdien je er dan geld mee? Heel eenvoudig. Er zijn honderden bedrijven die graag op een redelijk goedkope manier reclame willen maken. Op een manier die directe bezoekers naar hun website genereert en het liefste ook kopers. Deze bedrijven bieden affiliates aan waar jij dan weer wat mee kan verdienen. Ja en ik doe dat hiernaast ook 🙂 .

Geld verdienen met je site via affiliate. Op het moment dat een bezoeker van jouw website op een banner of tekstlink klikt die hem aanspreekt dan is dit gelinkt aan jouw affiliate account. Als partner krijg jij nu een (hele) kleine commissie soms alleen al bij het klikken op de link maar doorgaans bij de aankoop van het product. Je bent helemaal vrij in de te kiezen partners en de soort reclame uitingen. Je kan ook alleen tekstlinks plaatsen.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om (meer) te verdienen met je website? Wil je weten of jouw website voldoende geoptimaliseerd is voor een goede ranking? Je kan altijd contact opnemen of een gratis website scan aanvragen.