Digitaal visitekaartje -jouw website!

Jouw website is je digitaal visitekaartje. Het laat zien wij jij bent en waar jij voor staat. Je website is de etalage van je diensten, je producten en al die andere zaken die je wilt verkopen.

Een digitaal visitekaartje

In vervolg op mijn eerdere blog Het belang van een website deze blog waarom je beter meteen een goede website neer kan zetten. In mijn eerdere blog ging het vooral hoe je website verkrijgt. Waarom het belangrijk is om een website te hebben. In dit blog gaat het er vooral om dat je meteen begint met een goede website.  Je website is per slot van rekening je visitekaartje, je digitaal visitekaartje.

Vandaag was er toevallig een discussie op een forum, een WordPress forum. In deze discussie stelde de vragensteller dat het nu nog niet nodig was om een professionele website te hebben. Dit kwam later wel een keer. Later mocht iemand de website gaan professionaliseren. Later? Wanneer later? Later in de zin van als je klanten een slechte eerste indruk hebben gekregen en daarom niet meer terugkomen. Of later als je ook al je startkapitaal kwijt bent omdat er geen klanten komen?

Meer dan een visitekaartje

Is mijn website dan nog meer dan alleen mijn visitekaartje zul je je wellicht afvragen. Ja dat is het zeker. Het is je etalage. Jouw website toont aan jouw toekomstige klanten wie je bent. Echter ook hoe je werkt, wat je levert en hoe je dat levert. Vroeger, je weet wel lang geleden toen er nog geen computers waren en ook geen internet. Een soort van digitaal stenen tijdperk zeg maar. Toen vroeger keek men in etalages.

Kan je je nog de prachtige etalages herinneren van Vroom en Dreesmann in de gloriedagen. Vooral rondom de feestdagen met als uitschieter natuurlijk de decembermaand. Ik kan me dit nog heel goed herinneren. Hoe ik bijna naar binnen gezogen werd door zo’n etalage. Al dat moois wat daar zo ook zo heerlijk uitgestald op mij lag te wachten. Ik moest dit gewoon in het echt zien en voelen en natuurlijk ook kopen.

Er waren ook toen van die stoffige etalages. Etalages waar al jaren hetzelfde in lag. Je had dit als kind al gezien. Echter jaren later waren die etalages min of meer onveranderd gebleven. Ik kan me een dergelijk etalage nog herinneren van een soort ijzerwarenzaak in het dorp waar ik als kind heb gewoond.

Zo weet ik nog dat je daar alles op het gebied van gereedschappen maar ook knopen, ritsen en dergelijke kon kopen. Ze hadden ook pannen en bestek volgens mij. Ik weet ook nog dat het een donkere met groene etalage was. Echter ik ging er niet graag naar binnen, de etalage nodigde mij niet uit om binnen te komen. Nog steeds weet ik niet goed wat ik nu precies allemaal in die winkel kon kopen.

Jouw website is jouw etalage

Zo werkt het heden ten dagen met een website ook. We hebben het digitale stenen tijdperk ver achter ons gelaten. Men koopt massaal online. Leveranciers, bedrijven, kunstenaars iedereen biedt zijn of haar producten en diensten massaal aan via internet. Een bedrijf of winkel wel of niet met een fysiek adres heeft wel een website. Zo is een website dan ook niets meer of minder dan een etalage.

Net als een etalage moet ook een website jouw klanten naar binnen zuigen. Jouw (toekomstige) klanten willen weten wie jij bent, wat je doet en wat zij eraan hebben. Het belangrijkste van je digitaal visitekaartje, je website, is de etalage van je website: de homepagina. De landingspagina waarop iemand terecht komt.

Deze landingspagina moet mensen prikkelen om verder rond te kijken in jouw winkel, op jouw website. Waar ik zelf altijd op let is:

  • Is een website veilig en is er een privacybeleid. Ik weet dan dat men zorgvuldig met mijn gegevens omgaat en mij als klant respecteert.
  • Wat biedt de website – aanbieder – mij. Met andere woorden wat kan ik er kopen, vinden, halen. Als website bezoeker breng ik nooit iets maar ik wil altijd iets ‘halen’. Maak in één opslag duidelijk wat je aanbiedt en daarna aan wie je dat aanbiedt.
  • Verder let ik ook op de rust en opbouw. Wat straalt een website uit. Is er zorg besteed aan de website. Ziet deze er professioneel maar wel met een ziel uit. Ik wil namelijk als klant professioneel behandelt worden als ik diensten of producten afneem.

Tot slot – help

Nu had hier natuurlijk een mooie foto kunnen en wellicht eigenlijk ook moeten staan van mijn eigen papieren visitekaartje. Helaas, help, heb ik die nog niet voor Portugalore…………. Ja ik weet het echt erg maar de inspiratie ontbreekt voor een mooi kaartje. Eerst nog even een weekje op vakantie en daarna staat het op mijn to-do lijst. Ik sta open voor suggesties en ideeën maar ook aanbiedingen.

Digitaal visitekaartjeDigitaal visitekaartje Casa Traca