Corona of het Covid-19 virus

Het Corona virus houdt de wereld in zijn greep. Overal, in elk land, is er volop in het nieuws wat de gevolgen zijn. Wat men van de bevolking verwacht. Berichtgevingen dat men zich of juist niet aan de opgelegde voorwaarden houdt. Wij noemen het Coronavirus. Hier in Portugal spreekt men van Covid-19.

 

Het Corona virus zorgt voor puinhoop

Dat met recht natuurlijk. Ik had ook heel andere plannen voor dit blog. Er staan nog een aantal onderwerpen op de agenda:

  • Keuzes maken bij het starten van Alojamento Local
  • Het gebruik van stockfoto’s op je website
  • Geld verdienen met je website
  • Zelf een logo ontwerpen
  • Onderhoud van je website

Om zo maar enkele zaken te noemen. Het leven ligt echter veelal lam en ondernemers zijn vooral bezig om hun bedrijf in leven te houden.  Voor de Bed and Breakfast geldt dat alle komende boekingen uitgesteld of geannuleerd zijn. Niet fijn! Geen gasten betekent heel simpel geen inkomen. Erger nog vind ik dat ik iets wat ik leuk vind nu niet kan doen. Aan de andere kant willen we nu helemaal geen gasten! Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en geen gelegenheid bieden tot verspreiding van het virus als dat niet nodig is. We handelen in het beleid, de maatregelen van Portugal. 

Bij Portugalore liggen er altijd wel webdesign aanvragen en advies- en begeleidingsaanvragen ‘op de plank’.  Ook dit valt nu min of meer stil, op een enkeling na. Het is lastig investeren als je nog niet wanneer alles weer verder gaat. Hoe het straks weer verder gaat.  Eerst maar even afwachten en kijken hoe we uit de strijd gaan komen. Ook heel logisch natuurlijk, dat doen we zelf ook!

Virus of niet we gaan ervoor!

Natuurlijk ben ik ook gaan bedenken wat kan ik doen om toch aan het werk te blijven. Daarbij ook straks nog weer werk te hebben. Bij Bed and Breakfast Casa Traca heb ik de annulerings- en aanbetalingsregels versoepelt en deels laten vervallen. Men kan nu boeken maar ook vrij makkelijk weer annuleren zonder hun geld kwijt te zijn. Weten nog helemaal niet hoe het Corona virus zich gaat ontwikkelen overal.

Ook voor Portugalore ben ik (nog) aan het bedenken wat ik kan aanbieden. Ook hoe ik dat kan aanbieden. Nu heb ik enkele dagen geleden een website mogen ontwikkelen voor Camper Service Portugal. Een mooie website nog in ontwikkeling maar wel al online. Bij het ontwikkelen hiervan realiseerde ik mij dat veel van mijn klanten nog niet beschikken over een logo.

Portugalore geeft wat extra’s weg

Nu geeft het hebben van een logo niet alleen een professionele uitstraling. Het is ook nog eens goed voor de SEO van je website. SEO is de vindbaarheid van je website in de zoekmachines waaronder google. Het is mijn streven om bij het opleveren van een website deze al zo goed mogelijk geoptimaliseerd te hebben. De klant maakt dan een goede start. Heeft een goed startpunt om zelf verder te kunnen. Een logo mag dus eigenlijk niet ontbreken.

Het ‘Corona’ aanbod

Portugal is nu ook in een lockdown situatie beland. Niemand weet hoelang dit gaat duren maar minimaal 2 weken. Ook in deze weken wil ik graag meer om handen hebben dan huishouden, tuin en beesten. Daarom het volgende aanbodpakket. Gedurende deze 2 weken + 2 weken extra biedt Portugalore jou de keuze uit één van deze twee aanbiedingen:

  1. Gratis logo ontwerp en implementeren in je nieuwe website. Inclusief het maken van een favicon voor je website url. Dit is alleen mogelijk in combinatie met het laten ontwerpen en maken van een (nieuwe) website. Of bij een volledige SEO optimalisatie van je bestaande website.
  2. Een gratis website scan inclusief een eenmalige onderhoudsbeurt van je bestaande website

Maak een keuze en neem contact op. Kortingscode = C19

 

Je kan natuurlijk ook eerst even contact opnemen: Contact & Informatie. De volgende keer gaan we het wel weer hebben over één van de wachtende onderwerpen. Vandaag nog even beramen hoe we naar de toekomst komen. Morgen weer vooruitkijken en plannen maken voor die toekomst.