Er komt meer kijken bij het beginnen van een Alojamento Local dan een geschikt huis vinden en mooie kamers inrichten. Wat zijn dan die werkzaamheden alojamento local? Ben je dan al klaar om gasten te ontvangen? Nee! Je moet voldoen aan allerlei wetten en regels. Er zijn voorwaarden en beperkingen maar gelukkig ook heel veel mogelijkheden.

In een handig E-book zijn alle overwegingen, wetten en regels voor je op een rijtje gezet. Overwegingen over welke administratie vorm je het beste kan kiezen. Wat past in jouw situatie. Wat zijn fiscale en financiële consequenties van die keuze. Echter ook welke bedrijfsvorm past bij jou en ga jij uitoefenen? Alojamento Local moradia of is het een Alojamento Local Apartemento of nog iets anders. Val jij eigenlijk wel onder een alojamento local of is het een Casa do Campo in jouw situatie.

Werkzaamheden alojamento local

Als uw virtueel assistent, uw virtuele assistente, is het tevens mogelijk dat ik een (gedeelte) van uw administratie uit handen neem. Uw accommodatie aanmeld en onderhoud op de diverse boekingswebsites alsmede andere voorkomende werkzaamheden.

Inschrijven & Aanmelden

Aanvragen NIF nummer

Openen bankrekening

Aanvragen licentienummer (AL)

Inschrijven bij Finanças

Inschrijven bij Segurança social

Aanmelden bij de SEF

Begeleiding & Advies

Advies administratievorm

Uitleg diverse belastingvormen IRS, IRC en IVA

Ondersteuning kwartaalaangifte Segurança social

Begeleiding verwerking facturen Finanças

Ondersteuning verwerking gastgegevens SEF