Sarah de Vocht – Taallessen |Vertaalwerk

Sarah de Vocht taallessenOver mezelf

Hallo, ik ben Sarah. Aangename kennismaking.

Ik ben vanuit België naar Portugal gekomen toen ik 6 was. Ik herinner me nog goed hoe het is om een nieuw land en een nieuwe taal te adopteren. Daarom wil ik je graag helpen om je leven te (her)organiseren in het prachtige Portugal, net zoals ik dat voor mekaar gekregen heb.

Ik heb 30 jaar in Portugal gewoond en gewerkt, dus Portugees is mijn moedertaal geworden. Maar door mijn band met mijn Belgische familie spreek ik ook vlot Nederlands (met een Vlaams accentje). En Engels ook, door de vele internationale contacten in de streek. Dus contacteer me gerust in een van deze 3 talen.

Door mijn studies, werkervaring en twee kinderen, ken ik Tábua en omstreken als geen ander, maar ook het Portugese systeem. Dus ik kan je doeltreffend helpen om je verhuis en verblijf vlotjes te regelen.

 

Praktische hulp om je thuis te voelen

Is Portugal jouw droombestemming? Groot gelijk. Dan help ik je graag om je hier te vestigen, vooral als je Portugees nog niet goed genoeg is om de lokale gebruiken, procedures en administratie aan te kunnen.

Zo kan ik je helpen bij je registratie, om een fiscaal nummer aan te vragen, een bankrekening te openen of zelfs bij een doktersbezoek. Niets beter dan een ‘local’ die je naar de diensten gidst waarnaar je op zoek bent. Ik ken de plekken en de stappen (of vindt er gemakkelijk meer informatie over). En ik ga graag met je mee om jouw noden te vertalen naar het Portugees en vice versa.

Dus bespaar jezelf hoofdpijn en misverstanden voor een kleine vergoeding.

 

Til je Portugees een niveau hoger

Taal is de sleutel die de deur naar een nieuwe cultuur opent. Taal geeft je toegang tot het dagelijkse leven in een nieuw land. Met wat basiswoordenschat en eenvoudige zinnen trek je je plan in de winkel, bij de dokter of apotheek, op restaurant, in de bank.

Ik breng je graag de basis van de Portugese taal bij zodat je onafhankelijker wordt voor je taken van alledag. Of anders kan ik met je meegaan om te vertalen.

Leer Portugees met een local (native speaker) aan betaalbare tarieven.

 

Vertalingen voor je dagelijks leven

 Het merendeel van de paperassen in Portugal is natuurlijk in het Portugees. En als je de taal niet voldoende beheerst, vormt dit een hindernis om te krijgen wat je wil. Met een beetje hulp van mezelf, spring je makkelijk over deze taalbarrière.

Ik sta voor je klaar om Portugese brieven, mails, formulieren … te ontcijferen en een gepast antwoord hierop te formuleren in feilloos Portugees.

Contactgegevens Sarah de Vocht

Telefoonnummer: +351 968 254 909 | Email: sarahvocht@hotmail.com