Koor Coro dos Amigos Algarve

Coro dos Amigos is een vierstemmig koor: sopraan, alt, tenor en bas. Het koor is samengesteld uit mensen van verschillende nationaliteiten. Door deze verschillende nationaliteiten wordt er ook veel verschillende talen gezongen. Coro dos Amigos is gehuisvest in de Algarve. Zij zingen een grote verscheidenheid van wat je losjes klassieke muziek kan noemen.  Dit variërend van de middeleeuwen tot heden. Onlangs is de nadruk van het repertoire veranderd van stukken uit de barok en de Renaissance naar modernere werken.  Echter willen zij tevens het brede repertoire dat ze altijd hebben omarmd ook behouden. Op de website is een uittreksel te vinden van het volledige repertoire van dit koor.  De huidige Maestro, de derde in het twaalfjarige bestaan van het koor, is António Manuel Maria de Jesus. Deze maestro heeft een leven lang ervaring met koorwerk. Waaronder ook vele jaren met Coral Ossónoba in Faro en meerdere.

Voormalige houders van het stokje waren Walter Sulzer, oprichter van Coro dos Amigos, en Francisco Brazão. Deze laatste is vooral bekend in de Algarve voor zijn werk met het koor van Ideas do Levante in Lagoa. Maar ook voor zijn periodieke concerten van operette in de regio.

Meer informatie: Coro dos Amigos

Coro dos Amigos koor

Wil jij met jouw organisatie, vereniging of iets anders ook een plek op Portugalore. Vul hier dan het aanmeldformulier in.